Serda sázkař – Podvod

V říjnu 2017 se na internetu objevila nová podvodná stránka serdasazkar.com

Když podvodníkům selhaly jejich zfalšované statistiky a podvodné verifikační služby, tak přišli s novým trikem, jak z lidí vymámit peníze. Sázkař Serda zveřejnil svoje tikety, které za něj údajně mluví – důkazy místo slibů.

Výstřižek.PNG

Jeho tikety jsou sice skutečné, ale nemají žádnou vypovídající hodnotu. Nelze totiž ověřit, že se jedná o všechny jeho vsazené tikety. Místo úspěšného sázkaře se tak může jednat o naprostého amatéra, který svoje prohrané tikety neukazuje a je těžce v mínusu. Této domněce nahrává i fakt, že všechny jeho tikety jsou vsazeny u rekreační sázkové kanceláře Tipsport. Každý úspěšný sázkař ví, že Tipsport nikoho nenechá jen tak dlouhodobě sázet za vysoké částky. Přesto Serda ještě v létě 2017 ukazuje svoje výherní tikety a desetitisícové výhry. Podezřelé a nedůvěryhodné. Serdův tiket

Doména stránky serdasazkar.com je registrovaná anonymním způsobem přes proxy službu v USA, aby nebylo možné dohledat jejího skutečného majitele. Ve svém profilu u Chance má Serda uvedeno, že je z Choryně u Vsetína, ale IP adresy, přes které Serda komunikuje, ukazují na úplně jiné lokace. Během pár dnů Serda vystřídal Kolín, Brno, Kladno, Chodov, Mělník, Ostravu a dokonce i Brusel. Serda je tedy neustále na cestách nebo svůj počítač skrývá za anonymní proxy servery.

ip.PNG

Za svoje tipy chce Serda pochopitelně peníze. Jak už to tak u všech podvodníků bývá, tak Serda na webu nezveřejnil svoje jméno, IČO, název firmy ani obchodní podmínky, které by přesně specifikovaly nabízené služby. Na webu je pouze bankovní účet, na který chce poslat peníze. Podvod na první pohled.

úče.PNG

Serda garantuje vrácení peněz v případě nespokojenosti. Ale kde je záruka, že Serda skutečně dodrží slovo. Kdo vám peníze vrátí? Neznámý anonym, po kterém se může brzo slehnout zem? Myslí si snad Serda, že v době plné internetových podvodníků někdo jen tak pošle peníze neznámému člověku, který je na tom tak špatně, že ani nemůže zveřejnit své jméno? Takhle legální obchody nefungují, takhle fungují podvodníci.

Serda nabízí, že když mu pošlete peníze, tak bude sázet za vás. Úplně stejné nabídky se objevily během roku 2017 také na podvodné stránce Vojtovo sázení. Vše je popsáno v předchozím článku – Vojtovo sázení – Podvody 2017. Nejde o pouhou inspiraci, protože stránka serdasazkar.com je součástí sítě podvodných stránek kolem Vojtova sázení. Podrobně je vše popsáno v předchozím článku Síť podvodných webů odhalena.

Serdův propagační spam chodí lidem, kteří byli v minulosti registrovaní na podvodných stránkách Vojtovo sázení, Santiagovo tipy, Hurvajztipy. V jednom emailu Serda píše – Počítám s Tebou, budu se těšit na spolupráci. Podepsat se svým jménem Serda neumí.

emai.PNG

Podobnou větu lze najít i v emailu z podvodné stránky Santiagovo tipy. Náhoda, že? Podobností v celé řadě dalších emailů je mnohem víc, ale není potřeba vše v tuto chvíli zveřejňovat a podvodníkům napovídat.

emai2.PNG

Z pohledu profesionálního sázkaře je Serdova nabídka naprostý nesmysl. Sázkové kanceláře házejí úspěšným sázkařům klacky pod nohy a mají těžké si vsadit za větší finanční obnos. A teď si představte, že Serda od lidí vybere např. 100 tisíc, které vsadí a z výhry si nechá pouze 25% jako svou provizi. Proč by to dělal? Když Serda vsadí svých vlastních 100 tisíc, tak může mít z výhry 100%. Podrobnosti celé nabídky zveřejněny nejsou. Spíš to tedy vypadá, že Serda vůbec sázet nebude a půjde o nějakou podvodnou hru typu pyramidy nebo letadla.

Ani nabídka, kdy budete sami sázet Serdovi tipy není žádná výhra. Serda vám klidně může poslat tipy s kurzem 1,01, které budou nakonec proherní a vy s tím neuděláte vůbec nic. Obchodní podmínky, které by přesně specifikovali jaké tipy a od koho si kupujete, neexistují. Objednávkovou smlouvu/fakturu před učiněním platby Serda neposílá. Pokud si budete chtít následně stěžovat např. na ČOI nebo PČR, tak se vaší stížností nikdo nebude zabývat a ještě vás budou považovat za nesvéprávného idiota. Založil tu stránku vůbec skutečný Serda? IČO a obchodní podmínky na stránce nebyly? Vaše chyba.

Serda to všechno samozřejmě moc dobře ví. Celá prezentace jeho stránky ukazuje, že to nedělá poprvé. Všechno, co na jeho webu vidíte, je opsané z jiných podvodných stránek. Je to ukázkový příklad podvodu, kterému je dobré se vyhnout.

Pokud to chcete se Serdou přece jenom zkusit, tak mu žádné peníze předem neposílejte a využijte jeho vlastních slov o garanci. Serda slibuje, že vám v případě nespokojenosti vrátí peníze. Není ti zbytečná operace? Proč posílat dokolečka peníze z účtu na účet?

Napište proto Serdovi email následujícího zněníDobrý den pane Serda, posílejte mi svoje tipy zdarma. Pokud mi vaše tipy vytvoří zisk, tak já vám garantuji, že vám pošlu požadovaných 25% ze zisku. Počítám s vámi a teším se na spolupráci.

Férová nabídka, co říkáte? Serda může ukázat svou pravou tvář.

Když vám Serda posílá zdarma svůj spam, může vám zdarma posílat i svoje tipy. Nehrozí mu totiž žádné riziko finanční ztráty, tak jako vám v případě, že se bude jednat o podvodníka. Serda slibuje, že díky jeho tipům budete pravidelně vydělávat. Určitě se tak nemusí bát, že jeho tipy budou proherní a bez problémů vám je zdarma pošle.

Pokud Serda odmítne a tipy zdarma vám nepošle, tak to znamená jediné. Serda si svými tipy vůbec není jist. Jeho výsledky budou ve skutečnosti mnohem horší, než jak je prezentuje na svém webu. Proto chce peníze předem. Protože ví, že jeho tipy za nic nestojí. Zpětně by mu nikdo peníze za jeho mizerné tipy neposlal. Proto se mu velkým obloukem vyhněte.

AKTUALIZACE: V průběhu listopadu 2017 se Serda dostal do problémů s úřady. Místo toho, aby svou stránku uvedl do souladu s právním řádem České republiky, raději všechno smazal a stránku zrušil. Na tomto příkladu názorně vidíte, proč se všichni šmejdi jako je Vojtovo sázení nebo Hurvajztipy schovávají v zahraniční za anonymní firmy. Serda si myslel, že je anonymní, ale byl dopaden přes svoje tikety u Tipsportu. Uvidíme, jestli se ještě vrátí.

sr.PNG